Nu te horen op Seven FM

7fmheader - pjotr

Forrest Frank & Brandon Lake winnen Doves

Dove Awards 2024zondag 06 oktober 2024 19:52

Afgelopen week zijn in het Amerikaanse Nashville voor de 55e keer dé christelijke muziekprijzen uitgereikt. Forrest Frank, die ook optrad tijdens de uitreiking, ging naar huis met de award voor 'Beste nieuwe artiest' en 'Popsong van het jaar' voor zijn Good Day. Andere grote winnaars zijn Brandon Lake, CeCe Winans en Phil Wickham. Check hier het overzicht van de winnaars!

Brandon Lake kreeg de award voor 'Beste songwriter', 'Popalbum van het jaar' voor Coat Of Many Colors en het 'Beste worshipsong van het jaar' voor Praise (samen met het team van Elevation Worship, Chris Brown & Chandler Moore). De prijs van 'Song van het jaar' gaat naar Holy Forever (bekend van Bethel Music en Chris Tomlin). CeCe Winans is verkozen tot 'Artiest van het jaar', kreeg de award voor 'Beste inspirational song' voor My Tribute (To God Be The Glory) en haar album More Than This ontving ook de prijs voor 'Gospel worship album van het jaar'. Phil Wickham kreeg twee prijzen: voor zijn album I Believe ontving hij de award voor 'Beste worship album' en zijn album Manger Throne ontving het beeldje voor 'Beste kerstnummer'.

Andere winnaars waren onder meer: 
- God Problems van Maverick City Music ontving de prijs voor 'Beste gospel song'
- Crowder, die met zijn track Grave Robber de award kreeg voor 'Beste rock song'
- het album The Story I'll Tell (Live) van Naomi Raine, zij kreeg de prijs voor 'Beste gospel worship song'
- KB ontving de award voor 'Beste rap / hiphop album': His Glory Alone II.
- Manna van Chris Renzema kreeg de prijs voor 'Beste rock album'
- For King & Country ontvingen voor Unsung Hero de prijs voor 'Feature Film van het jaar'

Bekijk hier een overzicht van alle winnaars.

Binnenkort zet het Amerikaanse televisienetwerk TBN muzikale hoogtepunten van het programma online. Op de socials gaven ze alvast een voorproefje.


Beeld: Dove Awards Facebook

« Terug

Deel via